fbpx

Stel je eigen bureau samen bij IKEA

IKEA bureaus

Ben je op zoek naar een betaalbaar en modern bureau voor je home office die je helemaal zelf kunt samenstellen? Dan heb ik een hele goede tip voor je! Bij IKEA kun je namelijk je eigen bureau samenstellen. Je hebt de keuze uit tig verschillende werkbladen (zowel materiaal en kleur als grootte), poten en/of ladekastjes. En het beste van alles? Je kunt al een bureau samenstellen voor een paar tientjes!

Verschillende IKEA-werkbladen

Je hebt bij het samenstellen van je bureau de keuze uit verschillende afmetingen werkbladen:

  • 100 x 60
  • 120 x 60
  • 140 x 65
  • 150 x 75
  • 200 x 60

Als je een grootte hebt gekozen, kun je het gewenste materiaal selecteren. Ga voor beige, lichtgrijs, wit, zwart, eiken of beuken.

Onderstel (Poten en ladekastjes)

Het leukste onderdeel van het samenstellen van mijn eigen IKEA-bureau, vond ik het kiezen van het onderstel. Je hebt namelijk de keuze uit poten, schragen en ladekastjes. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de grootte van het bureau waar je voor kiest. Vooral de zwarte schragen vind ik erg tof. Zowel aan beide kanten, of aan ÊÊn kant gecombineerd met een ladekastje aan de andere zijde.

En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Een bureau van twee meter lang met aan weerszijde zwarte schragen, kost bijvoorbeeld maar â‚Ŧ52,45!

Ikea bureau samenstellen

Mijn bureau van IKEA

Het bureau dat ik zelf samenstelde bij IKEA, staat inmiddels alweer dik een half jaar in mijn kantoortje. Ik ben er nog steeds onwijs blij mee! Ik ging uiteindelijk voor de volgende elementen:

  • LINNMON tafelblad (wit) – 200 x 60 cm – â‚Ŧ29,95
  • ODDVALD zwarte schraag – â‚Ŧ10,00
  • ALEX ladeblok met kastjes – â‚Ŧ60,00
  • ADILS poot – â‚Ŧ2,50

TOTAAL: â‚Ŧ102,45

De linkerkant van het bureau gebruik ik voor mijn laptop. Deze kant wordt ondersteund door het bekende ALEX ladekastje van IKEA die maar liefst twee kleine en drie grotere lades heeft. Genoeg ruimte voor al mijn spullen!

Ik heb op de linkerkant van het bureau een laptopstandaard staan, een tweede scherm, een los toetsenbord en een losse muis. Daarmee heb ik nog maar de helft van dit megabureau van twee meter in gebruik! De rechterhelft gebruik ik dan ook als werkruimte voor mijn bedrijf Chalked. Hier hangt een rekje aan de muur met wat materialen die ik vaak gebruik en verder houd ik het werkblad zo leeg mogelijk. In het stellingkastje dat naast het bureau staat, staan al mijn overige materialen en krijtborden, die ik er makkelijk bij kan pakken.

Wil jij ook jouw eigen bureau samenstellen? Gebruik dan de Bureauplanner van IKEA, bestel je bureau direct en je kunt deze zelfs thuis laten bezorgen (bezorgkosten zijn â‚Ŧ30).

Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

Leave a Reply