fbpx

Klusupdate: het einde komt in zicht!

De hoogste tijd voor een klusupdate! Dag 11 van de verbouwing zit erop en het einde komt nu echt in zicht. Wonder boven wonder heb ik nog niemand verrot gescholden, ben ik nog niet in huilen uitgebarsten en heb ik echt heel weinig tegenslagen gehad. Na het horen van alle horror klus- en verbouwingsverhalen van vrienden en collega’s, mag ik echt in mijn handjes knijpen dat alles zo goed gaat πŸ™‚ Maar eerlijk is eerlijk: de enorme wallen onder mijn ogen en mijn constante gegaap, verklappen dat werken en klussen tegelijk best pittig is.

OkΓ©, laten we bij het begin beginnen. Het is alweer twee weken geleden dat ik de sleutel van mijn eerste koophuis kreeg. Toen ik terugkwam van de notaris, heb ik uiteraard eerst eenΒ house tour door het toen nog lege huis gedaan op Instagram Stories. Wat een leuke reacties heb ik gekregen! Daarna trok ik direct mijn kluskleding aan en stond het klusteam (lees: mijn ouders) al voor de deur. De eerste twee dagen hebben we vooral veel gesloopt: alle plinten van de muren afhalen, de vloer eruit en van een paar muren het slechte glasvliesbehang gehaald.

Ondanks dat mijn vader een bak met vijf liter verf op de parkeerplaats liet vallen en we onverwachts een aantal muren van behang moesten ontdoen, ging alles super goed. Binnen twee dagen was het hele huis ‘leeg’ en konden we beginnen met schilderen.

Een foeilelijke, bordeauxrode muur…

Op zaterdag kwamen vier vrienden om te helpen met verven. In die dag hebben we vrijwel alle muren en plafonds geverfd, zo fijn! Het spannendste was toch wel het bordeauxrood verven van mijn slaapkamermuur. Na het aanbrengen van de eerste laag, schrokken zowel ik als mijn vrienden ons rot. Wat LELIJK! Slik…
Maar wat ben ik blij dat ik de muur eerst maar heb laten drogen en toch een tweede laag heb aangebracht. En het resultaat mag er zijn: de kleur droogde zo anders op en is nu helemaal wat ik vroor ogen had. Ook al waren we nog volop bezig met het leggen van de vloer, ik kon niet wachten om stiekem al een hoekje in te richten.

  • Nachtkastje – €40,00 (Kwantum)
  • Monstera (Intratuin)
  • Plantenpot – €5,99 (Kwantum)
  • Gouden kaarsenstandaard – €4,99 (HEMA)
  • Kaars – €1,29 (Xenos)
  • Waxinelichthouder – €0,83 (Action)
  • Rieten mand – €4,95 (Action)
  • Roze plaid – €14,95 (HEMA)

Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat als mijn zwarte stalen bed tegen deze muur staat. Maar wat mij betreft kan het bijna niet anders dan dat het heel tof wordt πŸ™‚

Laminaatvloer & plinten

Ik vind het altijd zoΒ trickyΒ om in de winkel een vloer uit te kiezen. Het is altijd maar de vraag hoe deze er uit ziet in jouw huis en met andere belichting. Maar ik had geen betere keuze kunnen maken: ik ben zΓ³ blij met mijn vloer! Het is de Nantes laminaatvloer van Decomode (via Praxis) en heeft een hele mooie koele, lichte kleur. De afwerking is vrijwel 100% mat, waardoor het net een echte houten vloer lijkt. Deze vloer ligt in de slaapkamer en woonkamer en loopt ook door naar de hal.

De vloer heb ik samen met mijn vader gelegd en mijn handige oom heeft binnen twee dagen alle plinten in het appartement gelegd. Super fijn, al die hulp, want met mijn twee linkerhanden was ik in m’n eentje niet zo ver gekomen πŸ˜‰

Een jungle op de muur

Op één van de kleine muren in de hal wilde ik graag een behang met print plakken. Een echte eyecatcher, aangezien dit het eerste is wat je ziet als je binnenkomt. Ik bestelde een – dacht ik – heel tof behang van Graham & Brown met zwart met witte palmbladeren. Maar toen ik de rol opende, bleken die bladeren niet wit, maar goud te zijn. Ook zaten er door het hele behang zilveren glitters. Kortom: niet mijn smaak, dus moest ik last minute een ander behang uitzoeken.

Bij Praxis (helaas niet online verkrijgbaar) vond ik dit ge-wel-di-ge printbehang van Decomode. Ook nog eens met 25% korting, waardoor ik nog geen €17 betaalde voor het behangen van de hele muur. Heel blij mee!

Het huis is inmiddels helemaal schoon en morgen kan het verhuizen beginnen. Ook vrijdag zijn we nog de hele dag druk bezig met het verhuizen van dozen en meubels en vrijdagavond woon ik dan Γ©cht in mijn nieuwe huis. Aaaah!Β 

Vorig artikel
Volgend artikel

3 Reacties

Leave a Reply