fbpx

Huis gekocht: mijn plannen voor de inrichting

Gisteren was het dan ein-de-lijk zover: ik heb de sleutels gekregen van mijn koopappartement! Na weken van voorbereiding, stapels documenten ondertekenen, inkopen doen en verhuisdozen inpakken, ben ik er helemaal klaar voor. Maar voordat mijn huis er ook helemaal klaar voor is, moet er nog van alles gebeuren. Klussen, verhuizen, meubels kopen… ik heb nog een lange lijdensweg te gaan ๐Ÿ˜‰

In dit artikel deel ik welke toffe (budget!) meubels ik nu al heb gekocht, wat er nog op mijn wishlist staat, vertel ik wat ik allemaal ga veranderen aan het huis รฉn roep ik jullie hulp in!

Dit is hoe het huis er nu uitziet.

Klussen

Ik heb een appartement gekocht van ruim 90m2 (voor de nieuwsgierige aagjes, het appartement is nog te bekijken op funda via deze link). De vorige eigenaren hebben het huis vorig jaar pas gekocht, maar de vloer, keuken en badkamer stammen uit 2008. De vloer ga ik er uithalen en in plaats van de donkere, ouderwetse laminaatvloer komt er nu een mooie, lichte laminaatvloer in. Het is de tweede keer dat ik een laminaatvloer ga leggen en de vorige keer ging dat verrassend soepel. Nu maar hopen dat het deze keer ook weer zo makkelijk gaat ๐Ÿ™‚

De muren en het grootste gedeelte van de plafonds zijn vorig jaar nog gewit, maar krijgen ook nu weer een nieuwe verflaag. Alle muren zijn nu wit en ik ben zeker van plan om wat meer kleur in het huis aan te brengen. Zo wordt รฉรฉn muur in de woonkamer donkergroen, wordt de muur in de slaapkamer bordeauxrood en wil ik ook de muren in de hal en twee extra slaapkamers nog een kleurtje geven.

De keuken zou ik omschrijven als mijn droomkeuken en op het inbouwen van een vriezer na, ga ik daar dan ook niets aan laten doen. De badkamer en toilet zijn helaas wat ouderwetser en zou ik qua tegels niet zelf hebben uitgekozen. Omdat alles nog wel heel netjes is, laat ik het voor nu even zo. Wie weet dat ik over een paar jaar de badkamer en het toilet nog ga verbouwen.

Kortom: ik denk dat ik het qua hoeveelheid klussen heel erg heb getroffen. Als alles meezit, is het binnen twee weken klaar en slaap ik opย 1 december voor het eerst in mijn nieuwe huis!

Woonkamer & Eetkamer

De woonkamer is ruim 26m2 groot en zal ongetwijfeld het favoriete plekje in mijn appartement worden. Ik ben een echte huismus en doe niets liever dan gezellig met vrienden eten, wijn drinken of een filmpje kijken op de bank.

Eettafel

Ik heb een grote eettafel gekocht van WOOOD met prachtige, zwarte stalen poten en een eikenhouten tafelblad (budgettip: deze week 25% korting op alle WOOOD tafelbladen en poten bij Karwei!) De tafel is twee meter lang en met twee stoelen aan het hoofdeinde, kunnen er zelfs acht mensen aan zitten. Laat die gezellige etentjes maar komen ๐Ÿ™‚

De eetkamerstoelen die ik heb gekocht zijn van Leen Bakker en hier te vinden in de webshop. Misschien niet de mooiste eetkamerstoelen aller tijden, maar wel super comfortabel รฉn betaalbaar!

Er komt uiteraard ook een mooie lamp boven de eettafel, maar ik ben er nog niet over uit voor welke lamp ik ga. Ik ben dol op industriรซle lampen, dus als je nog tips hebt voor (web)winkels met mooie, betaalbare industriรซle lampen:ย let me know!ย 

Woonkamer

Mijn favoriete aankoop voor mijn nieuwe huis is toch wel deze groene, fluwelen bank van Wehkamp. Nieuwprijs? โ‚ฌ699. Wat ik heb betaald? โ‚ฌ179! Via IkWillemNu (dikke aanrader!) heb ik deze bank met een kleine beschadiging gekocht voor deze bizarre spotprijs. Je kunt je voorstellen dat ik heel happy ben met deze aankoop.

Ik wil graag twee salontafels bij de bank zetten: een houten, zwarte (daar ben ik nog naar op zoek) en het zwarte, draadstalen tafeltje dat ik een paar maanden geleden bij Kwantum kocht. Met wat toffe gouden, zwarte en groene accessoires denk ik dat dit een heel leuk geheel kan worden.

Na weken aan deze metalen vitrinekast van Karwei te hebben gedacht, heb ik hem uiteindelijk toch maar gekocht (met 25% korting!) Hij komt in de woonkamer te staan, maar ik heb nog geen idee waar. Nu maar hopen dat er nog plek is ๐Ÿ˜‰

Mijn dressoir kocht ik een aantal maanden terug tweedehands op Marktplaats en hoe tof ik deze nog steeds vind, ik ben bang dat hij niet past in mijn nieuwe interieur. Nog even verder kijken dus!
Ook in de zoektocht naar fauteuils ben ik nog niet geslaagd. Ik wil er graag twee, maar wat voor fauteuils passen er in vredesnaam bij een groene, fluwelen bank?! Ik zie het echt nog niet voor me, dus als je een goede suggestie hebt, zou ik het super leuk vinden als je die met me wil delen in de reacties.

Slaapkamer

Over de inrichting van het huis heb ik lang in het duister getast, maar hoe de slaapkamer eruit kwam te zien; dat wist ik direct! Ik ga voor de kleuren bordeauxrood, roze, zwart en wit in combinatie met goud. Qua materialen ga ik veel werken met staal en velvet. Mijn bed is van zwart staal en ik heb een toffe velvet poef van de Leen Bakker gekocht, bordeaux rode velvet kussentjes en een roze velvet plaid van HEMA.)

De muur achter mijn bed wordt geverfd in de kleur Sangria van Flexa, een prachtige bordeauxrode kleur met warm roze ondertoon.

Het nachtkastje heb ik gekocht bij Kwantum en is dankzij het hout en de stalen poten denk ik een perfecte, rustige toevoeging voor de slaapkamer. Nu ga ik nog op zoek naar toffe, gouden accessoires en een tweede nachtkastje. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

Overige twee slaapkamers

En tja… dan heb ik de luxe dat ik nรณg twee slaapkamers in mijn huis heb. De ene ga ik inrichten als logeerkamer/kantoortje. Het lijkt me heerlijk om een aparte ruimte te hebben waar ik aan mijn blog en freelance klussen kan werken, zodat ik dat niet aan de eettafel hoef te doen. De andere kamer wordt waarschijnlijk mijn rommelkamer, waarin ik mijn schoenenrek, wasrek, stofzuiger etc. ga neerzetten. Super fijn om dat weg te kunnen stoppen achter een dichte deur ๐Ÿ™‚

Terwijl jullie dit lezen ben ik volop aan het klussen! Volgende week hoop ik je stiekem alvast een kijkje achter de schermen te kunnen geven over de voortgang van de mini-verbouwing & verhuizing. Vergeet je me niet te volgen op Instagram of Bloglovin’? Zo blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe blogartikelen!

Vorig artikel
Volgend artikel

4 Reacties

 • Dat zijn mooie plannen! Heb je veel hulptroepen geregeld voor het verven en de vloer? Ik hoefde namelijk alleen maar te verven (vergelijkbare hoeveelheid qua wanden), en daar ging toch veel meer tijd in zitten dan ik dacht.

  Ik ga je in elk geval zeker volgen ๐Ÿ™‚

 • Gaaf! En leuke blog heb je opgezet in een korte termijn. Mocht je op zoek zijn naar een leuke mooie vloer die je eenvoudig zelf kan leggen neem dan een kijkje bij Handyfloor. Of stuur mij een mail!

 • This is the correct blog for anybody who needs to find out about this topic. You realize a lot its almost exhausting to argue with you (not that I really would needโ€ฆHaHa). You definitely put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 • Hello. Very interesting content but it’s
  hard to find thebudgethouse.nl in search results.

  You are out of google’s top ten, so you can’t expect big traffic.

  You need high quality backlinks to rank in serps. And you can get them
  for free, just search in google: fasrixo’s tools

Leave a Reply